Φροντίδα Εμμηνόπαυσης

Στο ιατρείο μας δίνουμε μέγαλη προσοχή στην κλιμακτήριο και την εμμηνόπαυση, το συνοδό μεταβολικό σύνδρομο και ενδοκρινολογικές διαταραχές, την κατακράτηση υγρών. Τονίζουμε την σημασία του προληπτικού ελέγχου σε όργανα και συστήματα ευάλωτα: μαστοί, μυοσκελετικό, αυτοάνοσα, νοητική λειτουργία. Συντονίζω το γυναικολογικό έλεγχο με έμπειρους συναδέλφους, ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους, ορθοπαιδικούς και νευρολόγους.

Αντιμετωπίζω με εξατομικευμένη προσέγγιση την ατροφία του κόλπου με τοπικές αγωγές έως και εγχύσεις PRP σε δύσκολα περιστατικά.

Αποφεύγω τη βολική και αλόγιστη χρήση οιστρογόνων και δίνω προτεραιότητα σε εναλλακτικές αγωγές αντιμετώπισης των εξάψεων και της μείωσης σεξουαλικής επιθυμίας.

Τονίζω τη βαρύτητα του προληπτικού ελέγχου γυναικολογικού καρκίνου στην εμμηνόπαυση. Προφανώς οι πλείστοι γυναικολογικοί καρκίνοι εμφανίζονται στην εμμηνόπαυση. Αφυπνίζω τις γυναίκες, ενάντια στην παλαιά νοοτροπία ότι “αφού οι γυναίκες κάνουν τα παιδιά τους και σταματήσει η περίοδος, δεν χρειάζεται πλέον έλεγχος καθώς τα όργανα ατροφούν και ζαρώνουν”.