ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ

karkinos mastou

Καμία τροφή ή δίαιτα δεν μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του μαστού. Αλλά ορισμένες τροφές μπορούν να κάνουν το σώμα σας όσο πιο υγιές γίνεται, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού όσο το δυνατόν χαμηλότερο.

Μερικά φαγητά μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο των παρενεργειών της θεραπείας ή να βοηθήσουν το σώμα σας μετά τη θεραπεία. Ορισμένες επιλογές τροφίμων μπορεί να βοηθήσουν τη θεραπεία του καρκίνου να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά ή μπορεί να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την υγεία σας. Άλλα μπορεί να είναι επικίνδυνα και να επηρεάσουν τη θεραπεία και την ανάρρωση.

Η δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού για πρώτη φορά.

Η τήρηση μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου επανεμφάνισης του καρκίνου του μαστού. Μια μελέτη στην οποία οι γυναίκες έπαιρναν μόνο το 25% περίπου των ημερήσιων θερμίδων τους από λίπος βρήκε χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Ανεξάρτητα από το είδος του καρκίνου που είχατε, μπορεί να έχετε σημαντικά οφέλη από τη μείωση της ποσότητας λίπους στη διατροφή σας. Επιπλέον, άλλες υγιεινές επιλογές είναι πιο πιθανό να έρθουν με μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών και η απώλεια βάρους. Όλες αυτές οι αλλαγές μαζί μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου.

Καμία τροφή ή συμπλήρωμα δεν συνδέεται ειδικά με τον καρκίνο του μαστού.

Δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι συγκεκριμένες τροφές ή συμπληρώματα θα μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Έρευνες έχουν δείξει ότι η λήψη των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεστε από μια ποικιλία τροφών, ειδικά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και να δώσετε στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται.

Μπορείτε να πάρετε πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε από το φαγητό που τρώτε. Εάν σκέφτεστε να πάρετε συμπληρώματα, είναι καλή ιδέα να αξιολογήσει τη διατροφή σας ένας διαιτολόγος. Μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερο από ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό όπως το φυλλικό οξύ ή τη βιταμίνη Α.

Γι’ αυτό οι γυναίκες με ή χωρίς προηγούμενο καρκίνο του μαστού λαμβάνουν συχνά ένα συμπλήρωμα πολλαπλών βιταμινών και μετάλλων. Πολλές γυναίκες χρειάζονται επίσης συμπληρώματα ασβεστίου για να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες τους σε ασβέστιο.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ